От доста време в България срещу законното правителство тече пълзящ

...
От доста време в България срещу законното правителство тече пълзящ
Коментари Харесай

Спас Гърневски: От доста време срещу законното правителство тече пълзящ преврат

От много време в България против законното държавно управление тече пълзящ прелом. Това сподели в предаването „ Лице в лице” по bTV Спас Гърневски, народен представител от ГЕРБ и заместник-председател на Комисията за битка с корупцията в Народното събрание.

Според него това се случва поради упоритостите на Българска социалистическа партия „ да се върне във властта през задния вход срещу всички условия на демокрацията”.

„ За страдание, и българският президент напълно зае страната на партията, която го издигна за президент, и под крилото на водача Корнелия Нинова”, разяснява Гърневски.

По думите му, когато страната е стопански постоянна и външнополитически приета след сполучливото европредседателство, проектът на силите, които желаят тази власт да я няма и да бъде дестабилизирана България, е в ход. „ Планът „ Решетников” се извършва блестящо”, сподели още депутатът от ГЕРБ.
Заради моралните стандарти: 3 оставки в ГЕРБ (ОБЗОР) Делян Добрев напуща като народен представител групата на ГЕРБ, зам.-областният шеф на София Томи Николов се отдръпва поради обява за парцел, а Панайот Рейзи напусна партията, само че не и кметския пост в Созопол
По думите му отговорът на ГЕРБ с оставки демонстрира „ извънредно висок европейски стандарт на политически морал и държание в управлението”.

" Вчера беше изработен синхронизиран опит сред Корнелия Нинова и президента антикорупционният закон да бъде премахнат и да бъде гласуван нов. Страх ги е за това, че най-сетне в България проработи антикорупционен орган и той дава резултати”, посочи още Гърневски.

Вчера той не беше позволен на Консултативния съвет по национална сигурност в президентството. Депутатът от изясни, че ръководителят на парламентарната комисия за битка с корупцията Борис Ячев не е можел да участва поради задължения, заради което от комисията единомислещо са избрали Гърневски да отиде.
Без обща позиция завърши съвещанието на КСНС (ОБЗОР) На съвещанието липсваха представители на КПКОНПИ
„ Беше изпратена покана нашата комисия да участва, изработихме всички мнения и това, което би трябвало да се показа. Получи се обаче писмо, подписано от основния секретар на президентството, в което се споделя, че президентът Радев не желае аз да участвам там. Би желал да види ръководителя и откакто го няма, не желае да участва представител на комисията”, изясни Спас Гърневски. Той акцентира, че няма никакъв персонален спор с Румен Радев.

„ Ние сме канени там не като обособени персони, а като комисия”, акцентира депутатът от ГЕРБ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР