От доста години милиардерите и филантропите обсъждат най-различни варианти за

...
От доста години милиардерите и филантропите обсъждат най-различни варианти за
Коментари Харесай

ООН показа дизайн на футуристичен плаващ град


От много години милиардерите и филантропите разискват най-различни разновидности за плаващи градове, само че за елементарните индивиди като нас тези въжделения постоянно са изглеждали като част от невъзможна футуристична химера.

Вчера обаче група инженери и строителни специалисти от Организация на обединените нации показаха проект за сходен град на име Oceanix City, който се допуска, че ще е много по-финансово наличен от всички разновидности досега.
 Снимка 416127

Идеята на целия план е да предложи опция за милиони хора по света, чиито родни места са застрашени от покачващите се равнища на океаните и измененията в климата.

Плаващият град на Организация на обединените нации е построен от голям брой дребни острови с хексагонална форма, всеки от които може да приюти до 300 души. Капацитетът на цялото оборудване e za do 10 000 души, като цялата конструкция е задоволително устойчива, с цел да издържи при урагани от 5-та степен.
 Снимка 416128

Предвижда се градът да разчита на големи подводни ферми като източник на храна и да разполага с съвременни системи за добиване на питейна вода от въздуха и филтриране на отпадните води.
 Снимка 416129

За момента от Организация на обединените нации са много спестовни откъм елементи, като да вземем за пример по кое време ще започва построяването на сходна структура или пък какъв брой би коствал живота в Oceanix City.
 Снимка 416130
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР