От догодина ще бъде въведен централизиран изпит за учениците в

...
От догодина ще бъде въведен централизиран изпит за учениците в
Коментари Харесай

МОН ще въведе изпит за задочните ученици

От следващата година ще бъде въведен централизиран изпит за учениците в задочна форма на образование, сподели пред " Дарик " министърът на образованието Красимир Вълчев. " Очевидно със задочното образование има податливост да се злоупотребява, изключително в такива дребни обитаеми места ", сподели той.

По мотив професионалната гимназия в Бяла, където следствие на NOVA откри, че децата не участват в класните стаи по време на занятия, министърът разяснява, че с цел да бъдат децата дейно включени, това допуска повече старания от страна на учителите и шефовете. " За страдание, някъде им е по-лесно да имитират обучение, да скрият отсъствия, а не да положат спомагателни старания. Тези учебни заведения са изключения, бил съм в доста други, където това е рецептата - спомагателна работа с учениците ", разяснява Вълчев.

Предприети са ограничения във връзка с контрола, увери министърът и измежду тях изброи както санкции, по този начин и камери в гимназията в Бяла, които да регистрират наличието.

Училището би трябвало да има тласъци да задържа учениците, само че би трябвало да създадем по този начин, че всяка институция да поставя спомагателни старания във връзка с всяко дете, да му оказва поддръжка и да покачва просветителните си резултати, счита министърът.

В обитаеми места, където има централизация на проблематични възпитаници, е най-трудно, тъй като учителите би трябвало да работят доста време и в допълнение. Факт е, че някъде се изкушават да не работят и да злоупотребяват, само че това ще бъде наказуемо, краткотрайно е, а и във времето, в което живеем, все по-малко неща остават скрити и те би трябвало да го знаят, сподели още просветният министър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР