От догодина минималната работна заплата се предвижда да достигне 940

...
От догодина минималната работна заплата се предвижда да достигне 940
Коментари Харесай

От догодина минималната заплата да стане 940 лева: МФ

От следващата година минималната работна заплата се планува да доближи 940 лв. месечно, сподели в изявление за БНР министърът на финансите Росица Велкова. Това е заложено в тригодишната средносрочна прогноза, която ще бъде показана в Брюксел и върху която се базира проектобюджетът за актуалната година, който ще бъде препоръчан на идващия парламент.

През 2025 година индикаторът ще се усили до 1038 лв., а година по-късно - до 1128 лв..

За първи път приходите не са планувани консервативно, изясни още Велкова, само че с цел да се подсигури финансовото министерство, ще предложи два буфера в Бюджет 2023:

" Единият буфер е да не могат финансовите разноски да бъдат пренасочвани за различен тип разноски и, другият буфер, е 10% ограничение на разноските, които могат да се разходват през 4-то тримесечие, при изискване че не се нарушава салдото ".

Помолена да изясни от кое място изтече отчетът на министерството, в който се разказват разнообразни сюжет в средносрочен проект, Велкова съобщи:

" Циркулира сред министерствата и ведомствата. Не мога да кажа тъкмо от кое място е изминал. Категорично мога да кажа, че не е изминал от Министерството на финансите, тъй като сме си създали вътрешните инспекции ".

Думата " банкрут " на страната не съм я употребила нито в брифинга, който съм дала, нито в отчета. Думата " банкрут " на страната се появи като заглавие в медиите на база на отчета, който изтече ", добави министърът.

" Всеки един миг, в който министър-председателят ми изиска оставката, или президентът, защото сме назначени от него, ще я подам ", означи още Росица Велкова.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР