От догодина държавата ще отпусне 1,5 млн. лева за противогрипни

...
От догодина държавата ще отпусне 1,5 млн. лева за противогрипни
Коментари Харесай

Срещу грип - сирене, туршии, кисело мляко и... луканки

От следващата година страната ще отпусне 1,5 млн. лв. за противогрипни ваксини за възрастни хора. В момента хората търсят ваксини, а няма, по тази причина най-хубавото средство е да вземат хигиенични ограничения и такива за подсилване на организма, изясни проф. Тодор Кантарджиев - шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания в изявление за Българска национална телевизия.

Той акцентира, че грипът не нападна през топлите дни през зимата. " Грипът идва по две аргументи - че студът събира доста хора в отоплени пространства и по този начин се разменят микроби, и второ - студът свива кръвоносните съдове на носа и белите кръвни телца са по-малко, по този начин отбраната се намалява и се разболяваме. "

Експертът уточни, че най-хубавите имуностимулатори са зрялото саламурено сирене, киселото мляко, естествено ферментиралите туршии с дрожди и лактобацили, както и неповторимите български салами като суджуците и луканките, които също съдържат естествени микроорганизми.

Проф. Кантарджиев разгласи още, че от през днешния ден стартира международната седмица на антибиотиците и тяхната вярна приложимост. По думите му в международен мащаб спада броят на хората, които се самолекуват с антибиотици, което преди 20-30 години е било всеобща процедура.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР