От ДНСК трябва да издадат заповед, че небостъргачът Златен век

...
От ДНСК трябва да издадат заповед, че небостъргачът Златен век
Коментари Харесай

ДНСК да спре окончателно Златен век настояха от ИК Лозенец

От ДНСК би трябвало да издадат заповед, че небостъргачът " Златен век " е с изтекло нарушаване за градеж, повече не може да бъде възобновено и би трябвало да бъде отстранено противозаконното строителство.

За това настояха пред News.bg членовете от Инициативен комитет " Лозенец " - Никола Вапцаров и Войслав Тодоров на митинг пред постройката " Златен век " в столичния квартал . От Инициативния комитет не престават с протестните дейности, до момента в който не реализиран триумф.

В момента постройката е спряна единствено краткотрайно, сигнализират от комитета . Утре следва на съвещанието на Върховен административен съд да се гледа обжалването на краткотрайното прекъсване на строителството . " Ние нямаме илюзии, че заповедта ще остане - тя ще падне в съда, на 99% сме сигурни в това ", означи Войслав Тодоров и акцентира множеството сигнали, които са подавали и оттегленото от арх. Иван Несторов доверие.

Тодоров се надява на оптимално необятна поддръжка от формалните лица, с цел да се реши казусът и да се издаде една заповед за окончателното прекъсване на строителството.
 Снимка 483771
Източник:

Именно ДНСК си измива ръцете с делото във Върховния административен съд , счита Никола Вапцаров, съгласно който от 2017 година насам постройката се строи с изтекло строително позволение. По думите му на първа инстанция съдийката постановила решение, в което коментирала строителното позволение, което в никакъв случай не е било обект на актовете на ДНСК.

С коментара си съдийката излязла отвън пълномощията си и на тази база от ДНСК почнали да увъртат. " Този въпрос в никакъв случай до момента не се е разглеждал от съда и не са показани доказателства в съда за съществуването на юридическия факт на изтеклото строително позволение ", аргументира се Вапцаров.

За това от Инициативен комитет " Лозенец " са извънредно разочаровани от дейностите на ДНСК, които се пробват да залъжат обществото и съзнателно отбягват тематиката. " Ние имаме вяра, че в основата на това нещо стои проектант Иван Несторов, защото той е началник на ДНКС, а тя тотално е свалила ръце от проблемите в строителството, уточни Вапцаров.

" Факт е, че тази постройка се строи без строително позволение, I Tower се строи с изтекло строително позволение, Алепу не се знае дали е подпорна стена или хотел, дали ще го вършим къща за птици или не. Затова ние желаеме просто този човек да напусне този пост, тъй като задоволително доста пакости е направил в строителния отрасъл в България ", настоя Никола Вапцаров.

Иначе настояванията на Инициативния комитет са ясни - ДНСК да не си измиват ръцете със съда, оставката на шефа на ДНСК проектант Иван Несторов и ДНСК да постанови акт за дефинитивно прекъсване на градежа " Златен век " и за неговото унищожаване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР