От днешна гледна точка най-вероятното е, че политическата криза няма

...
От днешна гледна точка най-вероятното е, че политическата криза няма
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Политическата криза вероятно няма да бъде решена на тези избори

От днешна позиция най-вероятното е, че политическата рецесия няма да бъде решена на тези избори - такава констатация направиполитологът Димитър Ганев от Изследователски център " Тренд " в изявление за БНР.

Той предвижда, ченяма да има съществени структурни разлики сред 48-ото Народно заседание и идното.

Ганев акцентира, чене се вижда работеща формула за кабинет, без значение коя от двете обединения, борещи се за първото място на предварителните парламентарни избори на 2-ри април, ще вземе първия мандат за сформиране на държавно управление.

По думите муединствената допустима настройка за държавно управление е " скрита коалиция сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ", само че тя няма по какъв начин да се състои, тъй като изисква доста висока цена, която би трябвало да заплащат и двете формациипреди локалните избори:

" Като споделям скрита, имам поради да е етикетирана под формула на експертен кабинет на националното избавление, с стеснен небосвод и с непартийни фигури. "

Според Димитър Ганевправителство на обединенията от така наречен хартиена коалиция е малко евентуално, тъй като и за товацената би била високаза партиите в нея:

" Крайната цена от това би била, че ГЕРБ ще подари успеха на локалните избори на Политическа партия и Демократична България, като по този начин ги направи главен политически индивид с вероятност в средносрочен и дълготраен проект. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР