От днес заявленията за издаване на европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК)

...
От днес заявленията за издаване на европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК)
Коментари Харесай

Променят издаването на европейска здравноосигурителна карта от днес

От през днешния ден заявките за издаване на европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК) ще се одобряват в нови пунктове.
Причината е смяна в договора  сред Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и ДЗЗД „ КОНСОРЦИУМ КИМ-2000 “-ДЕМАКС “, показват от НЗОК.

Затова от през днешния ден заявките за издаване на европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК) ще се одобряват в 120 дистрибуторски центрове на „ Първа капиталова банка “ АД на територията на цялата страна.
 
Досегашните центрове на банка ДСК ще одобряват заявки за подаване на ЕЗОК до 7 юли включително и в тях жителите ще получат готовите ЕЗОК до 28 юли 2023 година включително

Образец на заявката може да бъде получен на място в клоновата мрежа на „ Първа капиталова банка “ АД. Заявлението може да бъде изтеглено и разпечатано и от интернет страницата на НЗОК.
 
Указанията за попълване на заявките за издаване на ЕЗОК са оповестени на интернет страницата на НЗОК.

Как пациент да изиска от НЗОК да му възвърне пари за медикаменти

Заявление за издаване на ЕЗОК може да бъде подавано и посредством Системата за несъмнено електронно връчване (ССЕВ). За задачата заявителят би трябвало да има дипломиран електронен автограф.
 
 istock istock
Картата и услугата по издаването ѝ са безвъзмездни, а срокът за направата ѝ е до 15 календарни дни.
 
ЕЗОК е документ, въз основа на който при престоя си в друга страна членка на Европейски Съюз здравноосигурените лица могат да употребяват незабавна и неотложна здравна помощ.
 
При зародили въпроси или проблеми при подаването на документи за ЕЗОК и приемането на готовите карти, жителите могат да се обръщат за информация към  ДЗЗД „ КОНСОРЦИУМ КИМ-2000 “-ДЕМАКС “, e-mail: [email protected]
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР