От днес заявленията по проекта Родители в заетост вече могат

...
От днес заявленията по проекта Родители в заетост вече могат
Коментари Харесай

Работещи родители могат да поискат детегледачи и по електронен път

От през днешния ден заявките по плана " Родители в претовареност " към този момент могат да бъдат подавани и по електронен път - сканирани с автограф или електронно подписани, оповестиха от на Агенцията по заетостта. За задачата е основан специфичен електронен адрес [email protected], на който могат да се подават заявките най-късно до 17 ч. на 31 октомври.

Това е срокът, до който се одобряват заявки и на книжен притежател, подадени персонално във всички бюра по труда в страната по плана, който стартира предишния петък. Той е съфинансиран от Европейския обществен фонд на Европейския съюз посредством Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014-2020. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 20 млн. лева

Право да подават заявки имат родители на деца от 0 до 5-годишна възраст, които не са записани в детски заведения. Родителите, които все още на кандидатстване не работят, би трябвало да стартират работа в границите на 4 месеца от приемане на услугата, припомнят от организацията.

С плануваните средства се чака да се обезпечи поддръжка за 1500 родители, за които детегледачите ще са безвъзмездни, както и да се обезпечи работа за 18 месеца на толкоз на брой безработни.

Подробна информация по плана и пример на Заявление може да намерите на уеб страницата на общественото министерство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР