От днес завод Арсенал ще възстанови производството си, но с

...
От днес завод Арсенал ще възстанови производството си, но с
Коментари Харесай

Предприятията в страната възстановяват работата си, но с намален персонал

От през днешния ден цех " Арсенал " ще възвърне производството си, само че с понижен състав, заяви БГНЕС.

Това беше първото дружество, което напълно затвори порти поради епидемията от ковид. В него работят близо 9000 души. Отделно предприятието е обвързвано с доста външни компании. В понеделник „ Арсенал ” стартира работа, само че съставът ще бъде усъвършенстван с 2000 души, а ограниченията за стерилизация са драконовски.

Предприятието стартира производството на дезинфектанти, почистващи спрейове за ръце, медицински маски. Такива ще бъдат раздадени през днешния ден на хората, които отидат на работа.

" Дунарит " към този момент заяви, че също от през днешния ден стартира работа с служащи на санитарния най-малко - от 1000 души единствено 200 ще продължат да идват на работа, с цел да довършат стартирани поръчки. Останалите служащи са пратени у дома.

В скица на ротация на екипи през 14 дни работи и русенския завод ВИТТЕ Аутомотив . Работата в производството е проведена на групи, което разрешава на всяка от групите да бъде изолирана (да си бъде вкъщи) най-малко 14 дни. За администрацията е въведена работа от у дома, като постоянно има представител от съответния отдел в компанията, оповестиха от предприятието за " Мениджър Нюз ".

Това е едно от първите предприятия у нас, което вкарва строги защитни ограничения още при започване на февруари. Компанията е координирала всички ограничения с опита на сътрудниците си в Китайския цех на Групата, и всички ограничения взети в Китай в битката с разпространяването на болестта са приложени и в българския цех.  Така, още преди два месеца е задействан антикризисен проект, при който са набавени дезинфектанти и антибактериални гелове за два месеца напред като точките за персонална стерилизация на ръцете са ситуирани на над 150 разнообразни места в завода. Осигурени са дезинфекциращи комплекти за разчистване на техниката в производството и повърхностите във всеки офис. За всеки от 920-те чиновници са закупени маски за еднократна и многократна приложимост. Въведено е премерване на температурата два пъти дневно - при влизане на работа, както и по време на работа, с цел да се изключат вероятни случаи заболели хора да влязат във компанията.  За посетителите в завода са приложени изключителни превантивни ограничения като попълване на въпросник, наложително съществуване на маска и премерване на температура на входа. За логистичните офиси и КПП-тата са построени защитни паравани за изолираност от контакт. Фирмената трапезария не стопира да работи в тези условия, само че и тук са въведени сериозни защитни ограничения - храната се дава в кутии за еднократна приложимост, дружно с принадлежности и чаши за еднократна приложимост. Служебният превоз се дезинфекцира сред ротацията на промените, като всички водачи са с защитни маски, както и личният състав, който пътува. Компанията прави постоянна световна стерилизация на завода, а всеки ден в предприятието разполагаем е и здравно лице.

Със свито произвеждане ще продължи " Стомана Перник ", излиза наяве още от данните досега за положението на промишлеността ни.

„ Бургаска корабостроителница “, която има контракт с сътрудници от Русия за ремонт на кораби, няма по какъв начин да работи на цялостни обороти, тъй като съветските експерти, които би трябвало да участват и съветват дейностите по ремонта, не могат да дойдат в България. Затова дейностите по ремонтите са отсрочени за неопределен срок. Бавят се и доставките на материали, които поради рецесията в този момент, идват три пъти по-бавно.

Най-големият кораборемонтен цех у нас - „ Одесос “ във Варна, закъсва по сходни аргументи - работа има, само че тя не може да бъде свършена, без да участват задграничните експерти, които управляват ремонта, да пътуват.

Японската „ Язаки “ разгласи още предходната седмица, че стопира и трите си завода у нас - в Димитровград, Сливен и Ямбол, в които работят повече от 5600 души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР