От днес заведенията в София трябва да затварят в 22

...
От днес заведенията в София трябва да затварят в 22
Коментари Харесай

Започнаха проверките по заведенията - ще затворят ли нощните клубове в 22:00 ч.?

От през днешния ден заведенията в София би трябвало да затварят в 22 часа, както и да позволяват клиенти на половина на оптималния си потенциал. Остава и условието за " зелен документ " за чиновниците и посетителите. Нощните питейни заведения обаче ще бойкотират новата заповед на столичната здравна ревизия. Още преди няколко дни те оповестиха, че няма да затварят в тези часове.

Заявката на нощните питейни заведения в столицата е да не затварят. Според тях не е почтено, че новата заповед на РЗИ-София касае единствено развлекателния бранш. Казват, че това е следващия удар против бизнеса, който ще докара до нови банкрути. Недоволни са и, че са стимулирали и убедили целия личен състав да се имунизира,а в този момент даже имунизираните не могат да работят. Новите правила важат и за игралните зали.

По всичко проличава, че нощните клубове на София няма да затворят. За четвъртък вечер има десетки оповестени събития с начален час 21:00, 22:00 и даже 23:00. В този бар още от обяд се приготвят за идния уикенд с огромно зареждане, безапелационни са, че ще одобряват гости, тъй като в противоположен случай ще банкрутират. Категоризираните като нощни питейни заведения заведения на територията на София са 371.

" Всички заведения не са съгласни с тези ограничения, тъй като те си имунизираха чиновниците. По-добре да си платим очевидно санкцията в сравнение с да банкрутираме ", съобщи Павлин Петров, заместник-председател на Асоциацията на заведенията.

Заведенията биха се съобразили с новата заповед на шефа на СРЗИ Данчо Пенчев, в случай че имаше планувани обезщетения за засегнатите бизнеси.

" Така е подложен законът за изключителното състояние от март 2020 та, че единствено с заповед на министъра на опазването на здравето на национално равнище може да има обезщетения за който и да е бранш от стопанската система или чиновник ", добави Павлин Петров, заместник-председател на Асоциацията на заведенията.

В Стара Загора към този момент стачкуват. И там важат нови ограничавания като тези в столицата.

" Браншът е пред колапс, с тези високи сметки тройни за ток по 7-8000 лв. от 1400, с всички лимитирани, с неналичието на клиенти, браншът е в доста неприятно положение ", добави Янко Янков.

" Ако ние петък и събота не работим, както би трябвало, тъй като през седмицата в действителност няма работа. Тоест по някакъв метод да притеглим клиенти, да плащаме на реализатори хиляди левове и да си работим с обикновено работно време, ето моето е до 1 часа, в случай че ние не го вършим това нещо, ние по никакъв метод няма да издържим ", сподели още Иван Иванов.

Протестиращите блокираха бул. " Патриарх Евтимий ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР