От днес започва ремонтът в платното за Бургас на три

...
От днес започва ремонтът в платното за Бургас на три
Коментари Харесай

Започва ремонт на три съоръжения на магистрала „Тракия“

От през днешния ден стартира ремонтът в платното за Бургас на три мостови уреди на автомагистрала „ Тракия “ - при 13-ти, 15-ти и 20-ти км, оповестиха от Агенцията " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Виадуктите не са обновявани главно от построяването им преди повече от 30 години. Съоръжението при 13-ти км е с дължина 254 м, при 15-ти км - 322 м, а при 20-ти км - 400 м.

При строителните работи придвижването ще се реализира в двете посоки в платното за София. За облекчение на трафика в края на работната седмица - в петък и в събота, в региона на ремонтирания сектор ще има две ленти в посока Пловдив и една - за София, а в неделя и в понеделник сутринта ще има две ленти за София и една за Пловдив.

Предвижда се ремонтните действия да завършат преди началото на дейния туристически сезон. На трите виадукта ще бъде изработен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, нова асфалтова настилка, маркировка, нови защитни парапети и мантинели.

АПИ моли водачите да карат рационално и да съблюдават прецизно въведената краткотрайна организация на придвижването по време на строителните работи. Ремонтът е належащ и би трябвало да бъде изработен, с цел да се пътува по-късно доста по-удобно по обновените пътни сектори, се отбелязва в известието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР