От днес започва раздаването на пакети със седем продукта за

...
От днес започва раздаването на пакети със седем продукта за
Коментари Харесай

Раздават пакети със 7 храни за бедни

От през днешния ден стартира раздаването на пакети със седем продукта за небогати в областите Благоевград, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Разград и Стара Загора. Графикът е качен на уеб страницата на Агенцията за обществено подкрепяне и на този на партньорската организация по програмата - БЧК.

В пакета са включени бисквити, леща, консерва скумрия, мед, доматено пюре, лютеница и грах, на обща стойност 46 лева Ще бъдат раздадени 5031 тона храни.

През предходната година по първия транш бяха раздадени 10 000 тона хранителни артикули на над 316 000 лица в тежко обществено състояние. Тогава те получиха 10 от общо 17-те типа храни, избрани в самостоятелния пакет - брашно; ориз; спагети; пюре от картофи; гювеч; компот; конфитюр; говеждо в личен сос; захар и вафли, на стойност 67,19 лева

До момента пакети с храни се дават годишно, като по този начин Агенцията за обществено подкрепяне съумява да извършва главната цел на програмата за храни и/или главно материално подкрепяне, а точно нуждаещите се да получават поддръжка под формата на хранителни артикули регулярно.

Съдържанието на пакетите се дефинира въз основа на всеобщата приложимост на храните от семействата и след рекомендации от Министерството на здравеопазването.

По програмата се обезпечава и топъл обяд, като тази услуга се дава по планове на общините целогодишно.

Раздаването на питателните артикули се прави на територията на цялата страна, в пунктовете на БЧК - партньорската организация по програмата, по авансово избрания график.

Получаването на питателните артикули е проведено по този начин, че хората, за които са планувани пакетите, да могат да ги получат в най-близкия до тях пункт. Пунктове за разпределяне на храни има и в най-малките и отдалечени обитаеми места в страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР