От днес започва прилагането на правилата на ЕС за имуществото

...
От днес започва прилагането на правилата на ЕС за имуществото
Коментари Харесай

ЕС с нови правила за международните бракове и съжителства

От през днешния ден стартира използването на разпоредбите на Европейски Съюз за имуществото на интернационалните брачни двойки или регистрирани партньорства, заяви Европейската комисия, написа Нова телевизия.

Тъй като не бе допустимо да се реализира единогласие измежду всички страни в Европейски Съюз, разпоредбите ще се ползват в 18 страни - Австрия, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Люксембург, Малта, Холандия, Португалия, Словения, Испания и Швеция. Установяват се ясни правила при бракоразвод или гибел и ще се постави завършек на успоредните и противоречащи си производства в разнообразни страни от Европейски Съюз, свързани да вземем за пример с имущество или банкови сметки.

Новите правила обясняват кой народен съд е способен да помогне на двойките при ръководството на тяхното имущество или при поделянето му при бракоразвод, разлъка или гибел. Изяснява се кое национално право има преимущество, в случай че са използвани разпоредбите на няколко страни. Ще бъде улеснено признаването и осъществяването в една страна от Европейски Съюз на правосъдно решение по имуществени въпроси, постановено в друга страна от Общността.

Държавите от Европейски Съюз, които не вземат участие в използването на новите правила, могат да се причислят когато и да е. Дотогава те ще продължат да ползват своето национално законодателство към трансгранични случаи, свързани с имуществото на съпрузи и регистрирани сътрудници, се показва в съобщението
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР