От днес започва прием по подмярка 6.1 Стартова помощ за

...
От днес започва прием по подмярка 6.1 Стартова помощ за
Коментари Харесай

Дават 49 хил. лв. помощ на млади фермери

От през днешния ден стартира банкет по подмярка 6.1 „ Стартова помощ за млади аграрни производители “ от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Бюджетът, избран по процедурата, е в размер на близо 30 млн. лв., като към 49 хиляди лв. е помощта, избрана за подкрепяне на един млад фермер.

Целта е млади земеделци да бъдат подкрепени в плановете им, посредством които ще се усъвършенства цялостната активност и конкурентоспособност на стопанствата на фермерите.
 
Срокът за кандидатстване по процедурата е 6 януари 2023 година Документи могат да се изпращат напълно електронно, което ще се прави посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване (ИСУН 2020). Електронно ще се прави и оценката на плановите оферти.

Фермерите могат да аплайват за помощи

Всички документи за присъединяване по подмярката са оповестени на формалната страница на Министерството на земеделието: https://www.mzh.government.bg/bg/politiki-i-programi/programi-za-finansirane/programa-za-razvitie-na-selskite-rayoni/ и в ИСУН 2020:  https://eumis2020.government.bg/bg/s/Procedure/Info/7e1e05c9-05c2-4058-9a48-f27556e64486 
 
В рамките на приема по подмярката ще има опция за даване на безплатни консултантски услуги от страна на Национална работа за препоръки в земеделието (НССЗ), както и за правене на безвъзмездни бизнес проекти от страна на службата и Научен център по отглеждане на животни и земеделие – Смолян и „ Академис “ ЕООД.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР