От днес започна приема на заявления за участие в трети

...
От днес започна приема на заявления за участие в трети
Коментари Харесай

РУО Благоевград: Днес и утре приемат заявления за трето класиране в гимназиите в Пиринско

От през днешния ден стартира приема на заявки за присъединяване в трети стадий на класиране за попълване на свободните места за гимназисти на територията на Пиринско. От РУО оповестиха 447 незаети места в региона. Съгласно наредбите на член 68, алинея 1 и алинея 2 на Наредба № 10/01. 09. 2016 година на министъра на образованието и науката за организация на дейностите в учебното обучение, в третия стадий на класиране могат да вземат участие възпитаници, които не са записани в нито едно учебно заведение в страната тук-там от държавния план-прием, както и такива, които не са кандидатствали досега, т. е. в електронната платформа имат статус „ неупоменат “.

Днес и на следващия ден се подава заявление за присъединяване в трети стадий на класиране. В заявката могат да се подредят желанията единствено за паралелки, за които има оповестени свободни места за трети стадий на класиране. Заявлението може да се подаде в училище-гнездо или през персоналния профил на ученика. При евакуиране на документи мястото на ученика не се резервира, като мястото се афишира за свободно за четвърти стадий на класиране.

Обявяването на описите с признатите възпитаници на трети стадий на класиране в сходство със заповед на министъра на образованието и науката – до 31 юли 2023 година


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР