От днес за работниците и служителите, които са ваксинирани срещу

...
От днес за работниците и служителите, които са ваксинирани срещу
Коментари Харесай

Без маски на работното място - как се приема новата заповед?

От през днешния ден за служащите и чиновниците, които са имунизирани против COVID-19 могат да не носят маска на работното си място, само че това ще става единствено по преценка на работодателите. Това гласи новата заповед на министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, която влиза в действие.

Едно от споделените офисни пространства в столицата предлага гъвкави контракти и съвременна конюнктура за чиновниците на водещи софтуерни компании. Хората работят умерено и от през днешния ден - към този момент без маски, защото са имунизирани. Тук на място напролет е била направена имунизационна акция за чиновниците, а всяка седмица те минават и през PCR проби.

" Видяхме спад в посещаемостта, по тази причина изнесохме огромна част от интензивностите ни онлайн, с цел да можем да достигнем до хората, всички тези ограничения, които насочихме към сигурност в офиса, правихме редица жестове към нашите членове, тъй че да може в този сложен миг да се съобразим с тази икономическа тежест, която падна и върху тях ", сподели Мария Дачева, управител " Общност " в споделено работно пространство.

Въпреки че към момента има чиновници на фирмите, които избират да работят от у дома, все по-често се следи и наклонността хората да се връщат в офисите както поради обществените контакти с хората от тяхната компания, по този начин и поради контактите им с сътрудниците от останалите компании.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР