От днес за първи път жените в Саудитска Арабия могат

...
От днес за първи път жените в Саудитска Арабия могат
Коментари Харесай

На жените в Саудитска Арабия вече им е позволено да шофират

От през днешния ден за първи път дамите в Саудитска Арабия могат да карат законно.

Дългогодишната възбрана върху ръководене на транспортни средства от страна на дамите е анулирана след кралски декрет, съгласно който към този момент всяка жена в кралството може да употребява кола сама на всички места на негова територия.
 Сладка ма(л)ка пристрастеност Edna предлага Сладка ма(л)ка пристрастеност
Някои като зъболекарката Мона Ал-Фареш бяха нетърпеливи да се възползват от новото си право и посрещнаха среднощ в колите си. Пред CNN Ал-Фареш споделя:

„ Усещането е непривично – в действителност ли карам в личната си страна? Чувствам благополучие и облекчение. Чувствам се свободна. “

Стъпката в интерес на дамите, която беше оповестена през септември, отстранява потребността от наемане на водач даже за дребни дистанции. Новата наредба също разрешава на доста дами да станат част от пазара на труда, стартират собствен бизнес, както и да опознаят страната .

Поводът за наслада е още по-голям изключително след направените жертви от страна на деятели, които бяха задържани предишния месец.

"It's our moment,' says businesswoman Hind Alzahid as #Saudi Arabia lifts driving ban. https://t.co/VzMhrMeKGo #SaudiWomenDriving #WhatChanged pic.twitter.com/6hQXvznc9j
— Arab News (@arabnews) June 23, 2018
За дамите в Саудитска Арабия обаче остават годни още ограничавания, които засягат всекидневието им и зависят от мъжките фигури в техния живот – в това число правото да се омъжат, работят и пътуват.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР