От днес всички жители и гости на София могат да

...
От днес всички жители и гости на София могат да
Коментари Харесай

Нова площадка за обучение на деца по пътна безопасност в Южния парк

От през днешния ден всички поданици и посетители на София могат да употребяват новата площадка за игра и образование по сигурност на придвижването по пътищата. Тя обособена в зоната към детската площадка на Козяк в Южния парк. Инициативата се осъществя взаимно от Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата " и Столична община в границите на Националния ден на пътната сигурност - 29 юни.

На площадката за образование ще могат да се организират открити уроци от учебни заведения и детски градини. Всеки родител също ще може да заведе детето си и да му покаже по какъв начин да пресича безвредно, къде да се движи и ръководи велосипед, и други Целта е децата в детайли да се срещнат с разпоредбите за придвижване, както и с техническите средства за организация и контролиране на придвижването в безвредна среда.

Към този миг сходни уреди има най-вече в детски градини и учебни заведения. Затова Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата " и Столична община сплотиха старания и слагат основата на нова самодейност - повече такива уреди да има на публично налични и доста посещавани места, с цел да се притегля вниманието и интереса на най-малките към разпоредбите за придвижване.

Площадката е обособена на повърхност от към 350 кв. м. и е построена с непринуден труд от чиновниците на ДАБДП.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР