От днес влизат в сила измененията в Наредбата за контролните

...
От днес влизат в сила измененията в Наредбата за контролните
Коментари Харесай

Нови санкции за шофьорите влизат в сила от днес

От през днешния ден влизат в действие промените в Наредбата за контролните точки при водачите, с която се дефинират нови размери на глобите, както и нови нарушавания, за които те се лишават. 
Прочетете още
От полицията считат, че при измененията е регистриран фактът, че тези нарушавания водят до повече произшествия.

Наредбата за контролните точки, която беше оповестена в Държавен вестник, уголемява опциите за лишаване на шофьорската брошура на водачи направили нарушавания, заяви преди ден основен контрольор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция пред БНР.
От вътрешното министерство дадоха образец, че съгласно новата разпоредба, в случай че млад лидер взел шофьорска брошура преди 2 години, допусне два пъти в границите на година превишаване на скоростта над 50 км в обитаемо място, остава без удостоверение за ръководство.
Нарушенията, поради които ще се лишават повече контролни точки са в няколко посоки, като от полицията е  регистриран обстоятелството, че те са неприемливи и постоянно водят до произшествия. Някои от тях са неосигуряване на преимущество на пешеходци и коли, говорене по телефон без устройството за свободните ръце, превишена скорост, приложимост на алкохол и опиати.

Заместник-председателят на Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България Петър Вутов, споделя, че по-високите санкции и санкции ще доведат до резултат, само че въпреки това е належащо да са основат и по-добри условия на пътя, които да не са предпоставки за произшествия.

Вижте и какви са измененията:

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР