От днес влизат в сила изменения на изискванията за влизане

...
От днес влизат в сила изменения на изискванията за влизане
Коментари Харесай

В сила са нови правила за влизане в Северна Македония

От през днешния ден влизат в действие промени на условията за влизане и овакантяване на територията на Северна Македония, според решение на държавното управление. За влизане и излизане от страната ще се изисква уверение за осъществена имунизация, получени две дози ваксина, уверение за прекаран Коронавирус със период 45 дни, негативен PCR тест, не по-стар от 72 часа, или негативен антигенен тест, не по-стар от 48 часа.
Освен това бе допълнено и решението за наложителна домашна карантина от седем дни при лица, които на влизане в страната нямат негативен PCR тест, уверение за имунизация или прекаран COVID-19.
Продължителността на карантината ще може да се редуцира на пет дни, в случай че през този интервал бъде даден негативен PCR тест.
Изискването се отнася за непознати и македонски жители, а разноските за изолираност на непознатите жители ще бъдат за тяхна сметка.
Изключение от тази мярка се позволява за задграничните водачи на товарни камиони, преминаващи директно през страната. Чуждите жители, преминаващи директно през страната, ще имат пет часа за прекосяване, като ще попълнят декларация на влизане в страната, която би трябвало да показват при граничния надзор на излизане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР