От днес влиза в сила ценовия таван на руския суров

...
От днес влиза в сила ценовия таван на руския суров
Коментари Харесай

Влиза в сила ценовия таван на руския суров петрол

От през днешния ден влиза в действие ценовия таван на съветския недопечен нефт, контрактуван от Европейския съюз, Г-7 и Австралия, в опитат да се лимитират приходите от експорт на Русия. Максималната цена е 60 $ за барел. През февруари идната година. би трябвало да бъде въведен и таван на цените на рафинираните петролни артикули.

Ценовият таван на съветския недопечен нефт внасян по море, контрактуван от Европейски Съюз, страните от Г-7 и Австралия, влиза в действие от през днешния ден, а през февруари идната година се чака да бъде въведен таван на цените и на рафинираните петролни артикули.

Сделката дефинира оптималната цена на барел нефт от 60 щатски $ или почти 57 евро.

Тази цена обаче няма да остане закрепена и ще се преразглежда на всеки два месеца, като първият обзор е плануван за средата на януари. Промените ще изискват единомислещо решение от всички членове на Европейски Съюз. Предполага се, че таванът на цената ще бъде определян всякога на равнище, което е с 5 % по-ниско от пазарната цена, изчислена въз основа на данни от Международната организация по енергетика.

“Заедно с нашите сътрудници ние оставаме обединени и твърди в нашата позиция против съветската жестока война “, съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

В отговор на ограниченията, избрани от Европейския съвет като част от от глобите след нахлуването в Украйна, Москва съобщи, че ще продължи да продава единствено на страни, които съблюдават пазарните условия. Опек, чийто член е страната, избра изчаквателна позиция, като резервира равнищата на произвеждане, избрани през октомври, непроменени. Тъй като от началото на спора Европейски Съюз е понижил вноса от Русия до под 30 %, а Русия е нараснала продажбите си на пазарите в Китай, Индия и Турция, въздействието на подхванатите ограничения остава лимитирано. Горната граница на цените ще се усети единствено в случай че цените на петрола ненадейно се покачат.

Русия няма да одобри таван на цените на петрола, даже в случай че се наложи да понижи производството. Подобни ограничавания са интервенция в пазарните принадлежности, а Москва е подготвена да работи единствено с тези консуматори, които ще работят при пазарни условия, обявиха съветските управляващи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР