От днес влиза в сила планът на Европейския съюз за

...
От днес влиза в сила планът на Европейския съюз за
Коментари Харесай

Европа задейства Планът за икономии на газ, какво означава това за България

От през днешния ден влиза в действие проектът на Европейския съюз за икономии на газ при изключителни обстановки, заяви. Целта му е да приготви 27-те страни членки за вероятно прекъсване на доставките на съветско гориво.

Според проекта всяка страна от Общността би трябвало непринудено да постави всички старания, с цел да понижи потреблението си на газ с 15 на 100 сред 1-ви август и 31-ви март в съпоставяне със междинния си разход за същия интервал през последните пет години.
 Ето какъв брой би ни коствал съветският газ сега
Ето какъв брой би ни коствал съветският газ сега

Увеличението възлиза на 1677,78% на мегаватчас

По данни на Европейската комисия, за реализиране на тази цел Европейски Съюз би трябвало общо да спести 45 милиарда кубични метра газ. Само Германия, да вземем за пример би трябвало да понижи потреблението на синьо гориво с към 10 милиарда кубични метра.

За България това значи да понижи газовото си ползване, което през зимните месеци е към 2 милиарда кубични метра, с към 300 милиона кубични метра.
 Шефът на
Шефът на " Булгаргаз ": Приоритет номер едно е съществуването на газ, цената остава на втори проект

Тепърва ще има дефицит на газ, с идването на отоплителния сезон, сподели Иван Топчийски

Предвижда се и опция за задействане на механизъм в целия Европейския съюз при положение на огромен дефицит на газ, при който ще се вкарват наложителни цели за икономии на синьо гориво.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР