От днес Великобритания започва да отбелязва 70-ата годишнина от коронацията

...
От днес Великобритания започва да отбелязва 70-ата годишнина от коронацията
Коментари Харесай

ГОЛЯМОТО ПРАЗНУВАНЕ: Кралица Елизабет Втора 70 години на трона

От през днешния ден Англия стартира да отбелязва 70-ата годишнина от коронацията на кралица Елизабет Втора.Над 200 хиляди събития с милиони участници са планувани за грандиозното честване, което ще продължи до 5 юни. Празненствата започнатс церемониал в Лондон за посрещането на знамената. Той ще тръгне от Бъкингамския замък, написа "Телеграф ".

В него ще вземат участие към 1500 военни и 400 музиканти. С този церемониал по традиция се отбелязва формалният рожден ден на кралицата. Над Бъкингамския замък ще прелетят 70 самолета от английската войска, а по обяд ще се чуят 124 залпа.

Кралица Елизабет Втора бе снимана на летището в Абърдийн след престоя ѝ в нейното шотландско имение Балморал. По-късно тя бе видяна още веднъж на път с кола към Уиндзор.

Очаква се в събота кралицата да види за първи път правнучката си Лилибет, когато тя ще навърши една година. Първото събитие в богатата, помпозна и зрелищна стратегия е парадът Trooping The Colour в централен Лондон. По-късно кралицата ще се появи на балкона на Бъкингамския замък за обичайното въздушно шоу със 70 самолета на кралските военновъздушни сили.

В петък е специфичната работа в катедралата "Сейнт Пол "и обичаните на кралицата конни надпревари в Епсъм. В събота вечер е огромният концерт в Бъкингамския замък със звезди, измежду които Ед Шийран, Алиша Кийс, Андрея Бочели, Куин и Дяна Рос. В неделя тържествата ще завършат с величествен церемониал в централен Лондон, в който ще взе участие и каретата употребена за коронацията. Над 12 милиона британци са декларирали присъединяване в уличните празненства в неделя.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР