От днес вече се издава зелен сертификат и при наличие

...
От днес вече се издава зелен сертификат и при наличие
Коментари Харесай

Над 150 единици за антитела по стандарт на СЗО е условието за сертификат

От през днешния ден към този момент се издава зелен документ и при съществуване на антитела против Ковид. Документът ще важи 90 дни единствено за България и няма да служи за пътувания в чужбина.

Условието за издаване на документ за антитела е цената им да е над 150 единици Бау - одобрената мерна единица от международната здравна организация.

Още в първия ден от влизането в действие на заповедта искащи пред лабораториите не липсват. Сертификатът може да бъде публикуван както от лабораторията, по този начин и от Националната здравна осведомителна система.

За да е годно удостоверението, проучването би трябвало да е направено след 11 ноември в сертифицирана лаборатория.

Управителят на една от огромните лаборатории у нас съобщи, че чакат нараснал интерес, което ще бъде проблем за тях.

" Първата вълна действително мина без благоприятни условия на по-бедните хора за диагностика. Тогава бяха единствено платени тестванията. Плащането на ПСР-а стартира откакто мина първата цялостна, антигенните проби влязоха в приложимост чак в края на годината. Така че има едно огромно количество хора, които и по-късно са били карантинирани, прекарали са болестта и нямат подобен документ. Това е логиката за това, че те могат да създадат антитела да убедят себе си или обществото, че могат релативно безвредно да се движат или не е извънредно време да си създадат ваксина ", изясни доктор Недялко Калъчев, шеф на лаборатория.

В множеството лаборатории в Благоевград още към обяд тестванията бяха изчерпани и се наложи нова доставка. Изследването варира сред 20 и 30 лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР