От днес вече не е задължително ваксинираните срещу COVID-19 да

...
От днес вече не е задължително ваксинираните срещу COVID-19 да
Коментари Харесай

Вече не е задължително ваксинираните да носят маска на работа

От през днешния ден към този момент не е наложително имунизираните против COVID-19 да носят маска на работа, оповестява бТВ.

Служителите в офис приспособяват работата си по отношение на разпространяването на вируса - при огромните пикове са били вкъщи, а със спада на инфектираните - някои са се върнали присъствено. От през днешния ден имунизираните могат да работят и без маска.

„ Свалям маската към този момент. Никой не се дискриминира на база дали е имунизиран. Тук има дезинфектанти и всеки може да се защищити “, споделя Николай Костов

Частичното рухване на маските може да подтиква имунизацията у нас, счита доктор Даскалова.

„ Те са първо подсигурени, второ - до известна степен пазят и близките, тъй като по-малко придвижват болестта. Ако броят на заболелите се усили, е редно в случай че би трябвало, да се вкарат по-стриктни ограничения “, съобщи доктор Деница Даскалова.

Носенето на маска остава наложително в магазина, в комерсиалните центрове, в градския превоз. През юни тази година за това нарушаване са санкционирани четирима. За същия интервал предходната година формираните актове са 10.

Въпреки това - в една от столичните трамвайни линии през днешния ден не всички съблюдаваха ограниченията.

На този декор разпространяването на делта разновидността у нас се усилва. Освен в София и Плевен - той към този момент е и във Варна, Кюстендил, Перник и Видин. Установен е и нов случай на инфектиран с южноафриканската разновидност.

43 са позитивните проби за разновидността „ Делта “, регистрирани сред 1 и 25 юни. Трима от инфектираните са умряли.

Това сочи информация за секвенираните проби на Центъра по заразни и паразитни заболявания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР