От днес във Великобритания са в сила нови, по-строги мерки

...
От днес във Великобритания са в сила нови, по-строги мерки
Коментари Харесай

В кои държави ваксинацията срещу COVID-19 става задължителна?

От през днешния ден във Англия са в действие нови, по-строги ограничения за влизане в страната. Всички идващи на Острова ще би трябвало да показват негативен PCR или антигенен тест, без значение какъв е имунизационният им статус. Затягане на ограниченията има и в други страни по света, някои вкарват и наложителни ваксини.

Съединени американски щати

Задължителна имунизация на децата над 5 години, както и за чиновниците в частния бранш в Ню Йорк. До този миг в най-гъсто популации американски град беше в действие условие посетителите на заведения на закрито, както и на други публични места, да имат най-малко една сложена доза. Задължително с ваксина трябваше да бъдат общинските чиновници, както и работещите в здравния бранш.

" Тази мярка се потвърди като изключително сполучлива. Ето за какво в този момент разширяваме обсега ѝ като пожелаваме всички чиновници, както и всички деца над 12-години, да имат сложени две дози. Новите правила ще влязат в действие от 27 декември, тъй че всички ще имат опция да се ваксинират преди този момент ", сподели Бил де Блазио, кмет на Ню Йорк.

Децата от 5 до 11 години ще би трябвало да имат най-малко една сложена доза до 14 декември. Очаквано, решението провокира двуполюсни реакции.

ФРАНЦИЯ

Ваксини за децата от 5 до 12 години към този момент се ползват и във Франция. Властите в Париж оповестиха, че от събота за период от един месец се затварят всички нощни заведения. Зелен документ пък ще се изисква и на някои места навън, измежду които коледните базари. Засега не се планува по-сериозно стягане на ограниченията.

ЧЕХИЯ

И Чехия вкарва наложителна ваксина против Коронавирус за работещите в редица браншове. Сред тях медици, чиновници в старешки домове, служители на реда, военни, а също и всички хора над 60-години. Преди това Австрия разгласи, че имунизациите стават наложителни за всички жители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР