От днес във Франция от 18 ч. влиза в сила

...
От днес във Франция от 18 ч. влиза в сила
Коментари Харесай

Във Франция влиза в сила вечерен час

От през днешния ден във Франция от 18 ч. влиза в действие вечерен час като част от ограниченията за битка с разпространяването на новия ковид. На този декор броят на смъртните случаи в страната от COVID-19 надвиши 70 хиляди, съобщи Франс прес.

Мярката, която към този момент се прилагаше в 25 от общо 96 департамента, занапред нататък важи на цялата континентална част на страната. Вечерният час във Франция от 18 ч. ще бъде в действие "най-малко 15 дни ", разгласи в четвъртък министър председателят Жан Кастекс.

Търговците като цяло одобриха мярката с примирие. Някои разясниха, че използването й ще е по-трудно през почивните дни, когато доста хора са привикнали да излизат на открито.

Днес френският министър председател разяснява, че имунизационната акция в страната напредва и се организира в спокойна конюнктура. Той заяви, че броят на имунизираните във Франция е достигнал 390 хиляди.

Това число обаче е по-ниско, в сравнение с в прилежащи страни. Вчера Италия и през днешния ден Германия оповестиха, че към този момент са ваксинирали над 1 милион души. Впоследствие френските здравни управляващи оповестиха, че броят на имунизираните в страната е надхвърлил 413 хиляди, съобщи Ройтерс.

196 души с COVID-19 са умряли във Франция през последното денонощие. Смъртните случаи в страната към този момент са 70 142. Над 21 хиляди новозаразени са били регистрирани за миналите 24 часа. Общият брой на доказаните случаи на ковид във Франция приближава 2,9 милиона.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР