От днес в Словения започва смекчаване на част от ограничителните

...
От днес в Словения започва смекчаване на част от ограничителните
Коментари Харесай

Пандемията в развитие: Редица държави смекчават мерките

От през днешния ден в Словения стартира намаляване на част от ограничаващите ограничения , в границите на което ще бъде разрешено следено отваряне на хотели и места за настаняване с ограничаването, че в един обект може да се издават най-вече 30 стаи, заяви Макфакс. Всички посетители би трябвало да имат или удостоверение за отрицателен тест за ковид, или удостоверение за имунизация, или за преболедуван COVID-19.

От през днешния ден също по този начин са разрешени спортни прояви и надпревари, само че без наличие на аудитория, а на хотелите ще бъде разрешено да оферират на своите посетители басейн или сауна.

Туристическият бранш приветства облекчаването на рестриктивните ограничения , само че изрази неодобрение, че те не са били признати по-рано. „ Бихме желали да използваме целия сезон и се надяваме, че той ще бъде добър ”, съобщи Анже Чокъл, хотелиер от Бохин. Той уточни, че ще бъде по-лесно на дребните обекти за настаняване и на частните лица, които дават стаи чартърен да се пригодят към новосъздадената обстановка и частичното намаляване на рестриктивните мерки, в сравнение с огромните хотели.
В Шотландия и Уелс от през днешния ден отпадат редица ограничавания след зимния локдуан, траял към четири месеца.

В същото време в Англия започва имунизиране на 44-годишните. Близо 34 милиона британци към този момент получиха първа доза ваксина.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР