От днес в Съвета за електронни медии (СЕМ) започват публичните

...
От днес в Съвета за електронни медии (СЕМ) започват публичните
Коментари Харесай

Медийният регулатор започва изслушванията на кандидатите да оглавят БНТ

От през днешния ден в Съвета за електронни медии (СЕМ) стартират обществените чувания на претендентите за общоприет шеф на Българска национална телевизия.

Общо деветима души подадоха документи за присъединяване в състезанието за шеф на държавната телевизия, а медийният регулатор позволи до последния му стадий шестима. Техните чувания ще бъдат предавани онлайн по БНТ2.

Днес своите концепции за ръководството на Българска национална телевизия ще показват Сашо Йовков, Валерий Тодоров и Тома Иванов. Във вторник са чуванията на Иван Гарелов, Константин Каменаров и Емил Кошлуков, за който неотдавна се разбра, че в последната година е бил програмен шеф на малкия екран на " Атака " - " Алфа ".

След това членовете на Съвет за електронни медии ще гласоподават кой да бъде идващият общоприет шеф на държавната телевизия. За определен се смята претендентът, който е получил най-малко три от гласовете на петимата членове на съвета.

На 23 август се чака да бъде оповестено кой ще управлява Българска национална телевизия в идващите три години. Сега на поста за втори и финален мандат е Вяра Анкова. Бюджетът на държавната телевизия за 2017 година е 65 млн. лева, колкото беше и за предходната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР