От днес в полунощ влезе в сила зеленият сертификат като

...
От днес в полунощ влезе в сила зеленият сертификат като
Коментари Харесай

От днес: Зеленият сертификат вече е в сила, децата – у дома


От през днешния ден в среднощ влезе в действие зеленият документ като пропуск за всевъзможни събития и действия на закрито. Този тип пропуск ще важи в това число и като допускане на чиновници и служащи до работните им места, когато става дума за избрани действия. Това, предстоящо, провокира вълна от митинги, управляващите дадоха обещание да прецезират част от условията. Вече работят пунктове за бързи проби на голям брой места – търговски обекти и заведения за хранене. В същото време ще има опция за издаване на документи на преболедували.

Зелен документ няма да се изисква единствено за аптеки, банки и хранителни магазини.

Стотици хиляди деца от няколко области на страната още веднъж учат пред компютъра. Учениците от 1 до 12 клас в София и в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник, минават на онлайн образование.

Зеленият документ ще е пропуск за визити на кина, театри, концерти, молове, фитнес центрове, басейни. В университетите присъствено образование ще се организира също единствено при изискванията на зелен документ.

Преустановяват се визитите в лечебни заведения. Всички чиновници на старешки домове би трябвало да имат също зелен документ.

Без зелен документ ще може да се употребява обществения превоз и да се влиза в хранителни магазини и аптеки, държавната администрация също е освободена от това изискване. Не се изисква документа и за учителите, припомня БГНЕС.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР