От днес в община Ивайловград са в сила по-леки мерки

...
От днес в община Ивайловград са в сила по-леки мерки
Коментари Харесай

Община Ивайловград смекчава мерките в борбата срещу коронавируса

От през днешния ден в община Ивайловград са в действие по-леки ограничения в битката против разпространяването на ковид. Новината заяви кметът Диана Овчарова в своя фейсбук профил.
Вече работи общинския пазар, който за в този момент дава единствено земеделска продукция на локални производители, кооперативни компании и фермери. Целта е да подпомогнем земеделските производители и локалните хора. Служители на община и полиция прецизно следяха за съблюдаване на всички наложени противоепидемични ограничения - за сигурност и на потребителите, и на продавачите.
Ето и останалата част от измененията, които влизат в действие от през днешния ден, оповестени от кметът:

✔️Днес организирах диалози със притежателите на фризьорски и козметични салони, с цел да ги осведомявам, че могат да се върнат към своята работа, само че при прецизно спазването на всички правила и мери за сигурност. При прецизно съблюдаване на всички правила за сигурност ще работят още и кафе –автоматите навън, и закрито, и баничарницата в града.
✔️Общинско дружество „ Спектър ” продължава да прави стерилизация, според моя Заповед и одобрен за график. ✔️С моя екип обсъждаме антикризисни ограничения, с които ще срещна построения Обществен съвет, с цел да намерим дружно по-вярното решение, което да предложим за гласоподаване на общинските съветници. Подкрепата би трябвало да е действителна и за обществено слабите жители, и за локалния бизнес, с цел да можем да преодолеем по-бързо създалата се икономическа обстановка. Като съществена мярка предвиждаме да се удължи срокът до 30 юни 2020 година за прилагане на 5 % отстъпка от дължимата от физически и юридически лица такса битови отпадъци; ❤️ Продължаваме да доставяме храна и лекарства до домовете на нуждаещите се (възрастни, самотноживеещи и/или заболели хора, както и такива под карантина). До момента от тази услуга са се възползвали 15 лица; ❤️ 100 е броят на маските, които през днешния ден сме раздали; ❤️ Продължаваме с доставката на топъл обяд безплатно за 24 лица; за още 170 лица против възнаграждение се доставя топла храна и патронажна грижа; топла храна получават и живеещите в Дом за остарели хора – 20 лица. Услугата се прави от общинското обществено дружество „ Социален патронаж “; ❤️разписваме ново присъединяване в план, за безплатно даване „ топъл обяд ” вкъщи, в изискванията на изключителна ситуация; ❤️ разписваме план за присъединяване в националната стратегия за претовареност на хора с увреждания; ❤️оказваме подпомагане на Български пощи при раздаването на пенсии, осигурявайки ред и прилагайки ограничения за дезинфекция; ❤️ще окажем подпомагане на БЧК при осъществяване на акцията им за предоставян на пакети хранителни продукти; Мерките до тук несъмнено дават резултат. Ситуацията е доста по-лека, в сравнение с в други общини. Мога единствено да съм щастлива от това, че всеки един от Вас, отговорно съблюдава разпоредбите и по този начин пази живота на съседа, на сътрудника, на непосредствен или на изцяло чужд човек. И това ми дава куража да имам вяра, че дружно ще преодолеем рецесията, спазвайки всички правила, слушайки препоръките на лекарите. Трудно е! Неудобно е! Неприятно е! Но заредени с положителна сила ще преодолеем този интервал. За в този момент се пазете! Пазете и околните си! Спазвайте разпоредбите! И дано денят ни бъде ухилен!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР