От днес в област Габрово влизат в сила по-строги противоепидемични

...
От днес в област Габрово влизат в сила по-строги противоепидемични
Коментари Харесай

В Габрово затягат мерките срещу коронавируса

От през днешния ден в област Габрово влизат в действие по-строги противоепидемични ограничения, въведени поради нарасналата заболеваемост от Covid -19. От предходната седмица регионът е в тъмночервената зона с над 500 случая на 100 000 души население. Това принуди здравните управляващи да вкарат онлайн образование на ротационен принцип. Какви са рестриктивните мерки, които ще важат за интервал от две седмици, предава БНР.

Тази седмица отдалечено ще учат децата от 5, 6, 9, 10 и 11 клас, а идната седмица - 7, 8 и 12 клас. Учениците в начални учебни заведения остават в класните стаи.

Детските градини са отворени.

Преустановява се провеждането на присъствени занятия в просветителните центрове, танцови и музикални школи, както и всички груповите занимания с деца. До 17 октомври се лимитират публичните мероприятия, спортните събития, групови туристически пътувания, и частни събирания като сватби и кръщенета.

Няма да се позволяват свиждания в лечебните заведения и центровете за обществени услуги. Фитнесите и спортните зали ще са затворени.

Кината и театрите ще работят при запълване на 30% от потенциала си. В заведенията и комерсиалните обекти не може да позволява повече от 1 човек на 8 кв. м.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР