От днес в Кипър е задължително носенето на предпазна каска

...
От днес в Кипър е задължително носенето на предпазна каска
Коментари Харесай

До 500 евро глоба за колоездачите без предпазна каска в Кипър

От през днешния ден в Кипър е наложително носенето на защитна каска от всички велосипедисти и возещи се с тях. Според влизащия в действие закон санкцията при нарушаване на това условие е до 500 евро.

Защитните каски на велосипедистите би трябвало да дават отговор на одобрения европейски стандарт за възрастни и за деца, като европейската маркировка за сходство би трябвало да е маркирана върху тях, разясниха от транспортното министерство.

Изисква се те да разрешават добра видимост, да устоят на удар и да имат безвредни закрепващи устройства.

Карането на велосипед, в случай че лидерът и пътуващият с него са без защитна каска, съставлява нарушаване на закона. Глобата, в случай че казусът бъде предаден в съда, доближава 500 евро, а при извънсъдебно съглашение е 50 евро.

От през днешния ден стартират засилени инспекции по пътищата за съблюдаване на закона, оповестиха от полицията.

Задължително носене на каска и на облекло с флуоресцентни знаци се изисква от каращите електрически скутери, подсетиха от транспортното министерство.

Използването на тротинетките е позволено на лица над 14-годишна възраст и единствено на избрани места, указани със специфична табела. Позволената оптималната скорост е 20 км/ч, а на площад или тротоар - 10 км/ч.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР