От днес в Италия зелените сертификати са задължителни. Над 23

...
От днес в Италия зелените сертификати са задължителни. Над 23
Коментари Харесай

Строги мерки в Италия: Не можеш да отидеш на работа без зелен сертификат

От през днешния ден в Италия зелените документи са наложителни. Над 23 млн. чиновници в държавния и частния бранш към този момент са длъжни да имат документ за ваксина или за негативен тест, изработен в границите на 48 часа. В противоположен случай - не могат да работят. Италия е единствената страна в Европейски Съюз, въвела толкоз строги ограничения, а решението на държавното управление в Рим предстоящо докара до бурни митинги.

Генуа, Триест и Анкона - три от основните италиански пристанища през днешния ден осъмнаха с блокади.

Работници скандират " долу ръцете от работата ми " и " желаеме си свободата ". Преговорите сред синдикатите и държавното управление пропаднаха - министър председателят Марио Драги отхвърли предлагането зелените паспорти да влязат в действие от 30 октомври.

И по този начин от през днешния ден неимунизираните, непреболедувалите и тези, които нямат негативен тест, не могат да работят. На пристанището в Триест 40% са без зелен паспорт, в Генуа - 20%.

Протестът ще продължава до момента в който не анулират тази мярка, изрично декларира Стефано Пузери, профсъюз на докерите.

Нарушителите са застрашени от санкция до 1500 евро и премахване от работа.

Недоволство има и в други браншове.

Чувствам се лишена от гражданските си права, от правото да работя. От 16-годишна сама си изкарвам прехраната. Сега страната ми споделя, че към този момент нямам право да работя, счита Флавия Борела, служителка в супермаркет.

По данни на италианското държавно управление, към 15% от чиновниците в частния бранш и 8% в държавния, към момента не разполагат със документ. Досега имунизациите бяха наложителни за медици и учители.

Властите се надяваха новото условие да убеди и тези 20% от италианците, които още не са се ваксинирали, да го създадат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР