От днес в Италия влиза в действие така наречения "суперзелен"

...
От днес в Италия влиза в действие така наречения "суперзелен"
Коментари Харесай

Въвеждат суперзелен COVID сертификат в Италия

От през днешния ден в Италия влиза в деяние по този начин наречения "суперзелен " документ, заяви кореспондентът на БНР. Предвижда се това да важи до 15 януари следващата година.

"Суперзелен " документ, признат в Италия, ще получават единствено имунизираните и оздравелите от COVID-19. Той е с отминалост надлежно за 9 и 6 месеца. С този документ ще може да се посещават спортните и културни събития, дискотека, да се карат ски, музеите и заведенията на закрито, оповестява БНР.

Обикновеният зелен документ, който включва и негативен тест за ковид, от през днешния ден до 15 януари ще е необходим за градския превоз, за районните и междуобластните влакове, в хотелите и както до момента за работното място, влаковете на дълги дистанции, самолетите, плувните басейни и другите спортни уреди.



От през днешния ден в Италия влизат в действие нови противоепидемични ограничавания, които ще изключат имунизираните от доста от обществените действия.

Само имунизираните или преболедувалите коронавирус ще могат да се хранят в заведенията за хранене на закрито, да вървят на кино, в клубове и да футболни мачове.

Нови правила има и за градския превоз и хотелите. Досега да вземем за пример пътуващите с влакове на огромни дистанции трябваше да са имунизирани, да са прекарали коронавирус или да имат негативен тест.



Сега към този момент зелен документ ще се желае и за метрото, рейсовете и крайградските влакове. Изключение се прави за децата на възраст под 12 години, защото те още не могат да бъдат имунизирани. Плановете на държавното управление са това да стане допустимо от 16 декември. Италианските здравни управляващи утвърдиха потреблението на имунизацията на "Пфайзер " за деца от 5 до 11 години.

От 15 декември ще стане наложително имунизирането на работещите в учебните заведения, за служителите на реда и бойците. От април то е наложително за здравния бранш.



Глобата при липса на документ е от 400 до 1000 евро. Предпазните маски са наложителни на открито от жълтите зони. В белите – не, само че поради покачвания интерес към коледните пазари, тук-там и там станаха наложителни в комерсиалните централни градски елементи. Не са имунизирани над 6 милиона италианци.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР