От днес в ЕС са в сила новите правила за

...
От днес в ЕС са в сила новите правила за
Коментари Харесай

Влязоха в сила новите правила за политическа реклама в ЕС

От през днешния ден в Европейски Съюз са в действие новите правила за политическата реклама, заяви Европейската комисия. С това се вкарват общи условия за прозрачността на тези реклами и се чака жителите получат опция да разпознават известия, които целят да повлияят на техните политически отзиви и решения.

Занапред политическите реклами би трябвало да бъдат ясно маркирани. Предстои да се вкара механизъм за съобщаване на проблематични реклами. Предвижда се всички политически реклами онлайн да се съхраняват. Въвежда се възбрана за спонсориране на реклами от рекламодатели отвън Европейски Съюз три месеца преди избори или референдум, предава Българска телеграфна агенция. 

Правилата ще се ползват и за идните през юни избори за Европейски парламент, отбелязва Еврокомисията. Уточнява се, че условията за бистрота на политическата реклама ще влязат в действие от 9 октомври следващата година. С тези промени ще бъде посочвано кой и какъв брой е платил за рекламните известия, и с кой избирателен или законодателен развой са свързани те.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР