От днес в Австрия отпадат почти всички мерки срещу COVID-19.

...
От днес в Австрия отпадат почти всички мерки срещу COVID-19.
Коментари Харесай

В Австрия паднаха почти всички мерки срещу COVID-19 | Изключение прави Виена, където мерките са по-строги

От през днешния ден в Австрия отпадат съвсем всички ограничения против COVID-19. Маските остават наложителни на избрани места. Изключение прави Виена, където ограниченията са по-строги.

За задачата в четвъртък беше призната разпоредба, озаглавена „ Наредба за базовите ограничения против КОВИД-19 “. Премахва се условието за зелен документ или тест при посещаване на заведение за хранене или всеобщо културно или спортно мероприятие. Отпада вечерният час, нощните заведения отварят порти.

Австрийското държавно управление и Държавната организация за съгласуване на рецесията обосновават решението със постоянното състояние в интензивните отделения макар задържащия се висок брой новозаразени. Новоназначеният министър на опазването на здравето Йоханес Раух, който при започване на седмицата ще постави клетва пред президента на републиката, съобщи в първи изказвания за пресата, че не желае да разгласи преждевременно пандемията за завършила. Той уточни като собствен приоритет подготовката за идващия Коронавирус сезон.

Маските остават наложителни в магазините за хранителни артикули, аптеките, банките, бензиностанциите, автомобилните работилници, в институциите с достъп на гости – на значимите за опазване на публичния живот места. Маските са наложителни в публичния превоз, в такситата и при транспортиране на възпитаници, само че се отстраняват в лифтовете, излетните кораби и туристическите рейсове.

Експерти подложиха на рецензия решението за унищожаване на маските на публични места, защото настоящо изследване на интернационален екип с австрийско присъединяване потвърждава ефикасността на маските ФФП2 против разпространение на болестта. Специални са ограниченията в здравните заведения и в старческите домове. Посетителите би трябвало да имат зелен документ или годен тест и да носят маски. Същите правила важат и за личния състав.

Изброените ограничения не са годни за Виена, която остава с по-строги условия. Достъп до заведенията за хранене във Виена имат само жителите със зелен документ, маските са наложителни в цялата комерсиална мрежа.

Наредбата е в действие до 30 юни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР