От днес в Австрия отпадат почти всички мерки срещу COVID-19.

...
От днес в Австрия отпадат почти всички мерки срещу COVID-19.
Коментари Харесай

В Австрия отпаднаха почти всички COVID ограничения

От през днешния ден в Австрия отпадат съвсем всички ограничения против COVID-19. Маските остават наложителни на избрани места. Изключение прави Виена, където ограниченията са по-строги.

За задачата в четвъртък беше призната разпоредба, озаглавена „ Наредба за базовите ограничения против Ковид 19 “. Премахва се условието за зелен документ или тест при посещаване на заведение за хранене или всеобщо културно или спортно мероприятие. Отпада вечерният час, нощните заведения отварят порти.

Австрийското държавно управление и Държавната организация за съгласуване на рецесията обосновават решението със постоянното състояние в интензивните отделения макар задържащия се висок брой новозаразени. Новоназначеният министър на опазването на здравето Йоханес Раух, който при започване на седмицата ще постави клетва пред президента на републиката, съобщи в първи изказвания за пресата, че не желае да разгласи преждевременно пандемията за завършила. Той уточни като собствен приоритет подготовката за идващия Коронавирус сезон.

Маските остават наложителни в магазините за хранителни артикули, аптеките, банките, бензиностанциите, автомобилните работилници, в институциите с достъп на гости – на значимите за опазване на публичния живот места. Маските са наложителни в публичния превоз, в такситата и при транспортиране на възпитаници, само че се отстраняват в лифтовете, излетните кораби и туристическите рейсове.

Експерти подложиха на рецензия решението за унищожаване на маските на публични места, защото настоящо изследване на интернационален екип с австрийско присъединяване потвърждава ефикасността на маските ФФП2 против разпространение на болестта. Специални са ограниченията в здравните заведения и в старческите домове. Посетителите би трябвало да имат зелен документ или годен тест и да носят маски. Същите правила важат и за личния състав.

Изброените ограничения не са годни за Виена, която остава с по-строги условия. Достъп до заведенията за хранене във Виена имат само жителите със зелен документ, маските са наложителни в цялата комерсиална мрежа.

Наредбата е в действие до 30 юни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР