От днес учениците отново имат присъствена форма на обучение, с

...
От днес учениците отново имат присъствена форма на обучение, с
Коментари Харесай

Бедственото положение във Варна остава в сила

От през днешния ден учениците още веднъж имат присъствена форма на образование, като се изключи 4 учебни заведения

Бедственото състояние във Варна остава в действие, оповестиха късно нощес от пресцентъра на общината. Продължават аварийно-възстановителните действия, разчистват се паднали клони и дървета. От антикризисният щаб прецизираха, че са нужни повече хора и профилирана техника за премахване на вредите в най-пострадалия регион на града - Приморски.

От през днешния ден учениците във Варна още веднъж ще имат присъствена форма на образование, като се изключи 4 учебни заведения, които са потърпевши от стихията и ще бъдат ремонтирани.

5 села в Шуменска област са още без електричество след бурята, която пречупи електрически стълбове и скъса проводници. Днес не престават ремонтите по електропреносната мрежа, предава Българска национална телевизия. Очаква се в идващите часове ток да има в селата Тодор Икономово, Векилски, Пет могили, Каравелово и Красен дол. След цялостното премахване на повредите по електропреносната мрежа ще се възвърне и подаването на вода. Бедственото състояние, оповестено в неделя за 5 наранени общини в региона, към момента остава в действие.

в Нови пазар 90% от хората имат ток и вода. Възстановени са доставките по магазините. Това съобщи кметът Георги Георгиев. 

" Лошите метеорологични условия от 18 ноември постановиха оповестяването на бедствено състояние в общината. Силната стихия беше съборила стълбове, далекопроводи и нарушила основни детайли от електрическата инфраструктура. На съвещанието, което свикахме на идващия ден, създадохме една добра организация, която дейно в профил вредите след бедствието. Осигурихме различни източници на електричество, помогнахме на бедстващите хора ", сподели още Георгиев.

Той изясни, че не са били готови за такова събитие, само че са имали добра организация и съответна реакция.

 




 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР