От днес учениците от 6-и и 11-и клас в цялата

...
От днес учениците от 6-и и 11-и клас в цялата
Коментари Харесай

Учениците от 6-и и 11-и клас се връщат в класните стаи

От през днешния ден учениците от 6-и и 11-и клас в цялата страна, които учиха най-дълго в онлайн среда, се връщат в класните стаи.

Шестокласниците и единайсетокласните се връщат към присъствено образование седмица по-рано от плануваното - на 10 вместо на 17 май.

Съгласно заповед на здравния министър в оставка в клас те ще останат най-малко до края на месеца. Учениците от 5, 9 и 12 клас, които се върнаха в учебните заведения на 26 април, ще продължат да учат присъствено до края на тази седмица.

В началото на идната, на 17 май, тези възпитаници, като се изключи зрелостниците, които приключват в петък, ще преминат още веднъж към отдалечено образование, с цел да може присъствено в учебните заведения на тяхно място от същата дата също до края на месеца да учат седмокласниците, осмокласниците и десетокласниците.

И отсега нататък остава опцията за осъществяване на присъствени образователни занятия за всички възпитаници от 5 до 12 клас в паралелки, които са единствени в съответният випуск на учебното заведение. Учениците от 1 до 4 клас в цялата страна не престават да учат присъствено.

Според последните поръчки от просветния министър в оставка, образователната година ще завърши присъствено за всички възпитаници след завършването на зрелостниците, чиито финален образователен ден е 14 май.

Последните седмици от образователната година са извънредно значими за подготовката на учениците от 4,7,10 и 12 клас, откакто стана ясно, че макар отдалеченото образование техните външни оценения и матури ще се проведат по график и от тях няма да отпада образователен материал.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР