От днес учениите от три общини в област Враца вече ...

От днес учениите от три общини в област Враца вече

Ученици във Врачанско минават на онлайн обучение

От през днешния ден учениите от три общини в област Враца към този момент се обучават онлайн. Мярката е въведена в Мездра, Роман и Враца. В Бяла Слатина отдалечено ще учат класовете от пети до единадесети, като се изключи седми и осми.

Заболелите от COVID-19 във Врачанска област порастват. Днешните числа сочат 6710 инфектирани на 100 000 души население за последните 14 дни. Най-висока е заболеваемостта в общините Роман и Враца, където цифрата е над 900, а в община Мездра – 883, оповестява Нова тв.

Именно тези числа постановиха децата да преминат на отдалечено образование. В Софийски университет „ Васил Кънчов” във Враца през днешния ден в класните стаи трябваше да влязат 540 деца, които в този момент са пред компютрите си.

Родители и педагози са разграничени в мненията си. Голяма част от тях мислят, че отдалеченото образование е нещо положително, само че значително са на мнение, че това е проблем, изключително за децата от 1-ви до 4-ти клас.

„ Много е мъчно за малките възпитаници, защото първокласниците занапред закупуват привички. Смятам, че благодарение на родителите, които схващат защо става въпрос и работят в екип с учителите, ще успеем да се оправим в начален стадий. В рамкике на два дни миналата седмица раздодохме към 40 лаптопа, към 15 от които - на възпитаници от начален етап”, изясни шефът на учебното заедение Димитър Марков.

Днес и ресторантьори във Враца затвориха порти, тъй като не могат да обезпечат задоволително имунизирани чиновници, които да обслужват клиентите.

Източник: dnes.bg