От днес у нас отново може да се гледат прожекциите

...
От днес у нас отново може да се гледат прожекциите
Коментари Харесай

Британският театър се завръща в киносалоните в България

От през днешния ден у нас още веднъж може да се гледат прожекциите от програмата на Британския Национален спектакъл за лъчение на хитови театрални продукции от Обединеното кралство в кина по целия свят. Любов Костова , директоръ на Британския съвет, който е измежду уредниците на това събитие в България, представи детайлности за програмата в ефира на  " Хоризонт ".  

Разпространението през кинотеатрите на театралните постановки докара повече нова аудитория в театралните зали, акцентира Костова, като изясни, че спектаклите, които се играят във Англия, се снимат онлайн. Живите предавания стартират от 21.00 часа българско време или 19.00 часа лондонско време.  Не всички спектакли ще бъдат показани в действително време, само че по нищо няма да проличава че не е онлайн, сподели Костова:  Защото записът се прави толкоз ловко, с толкоз доста камери по едно и също време, че дава на фена в киносалона чувство, че седи на най-хубавото място в лондонския сценичен салон, където се играе с спектакълът.

Тази вечер  ще бъде показана пиесата на Питър Шафър " Амадеус ". Следващото заглавие е " Ничия земя " на огромния Пинтър -  една от най-великите пиеси, от един от най-големите създатели от сцената на модерния спектакъл, сподели още Любов Костова, допълвайки: Още по-важно е, че на сцената ще забележим два големи колоса  - това са Иън Маккелън и Патрик Стюарт( Маккелън познаваме от кинопродукциите " Властелинът на пръстените " и  " Хобит ", а Патрик Стюарт е един от главните артисти в " Стар Трек "

" Ничия земя " може да бъде забелязан на 25-ти октомври, на 4 ноември, когато ще бъде Нощта на театрите, след това и на 19-ти ноември. Другите заглавия,  с които феновете на театъра могат да се срещнат в киносалоните, са новите постановки на " Хеда Габлер " по шедьовъра на Хенрик Ибсен и  " Кой се опасява от Вирджиния Улф? " на Едуард Олби. 

Подробности чуйте от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР