От днес тунел Витиня на магистрала Хемус е напълно отворен

...
От днес тунел Витиня на магистрала Хемус е напълно отворен
Коментари Харесай

Тунел "Витиня" на магистрала "Хемус" е напълно отворен

От през днешния ден тунел " Витиня " на автомагистрала " Хемус " е изцяло отворен за придвижване след повече от година ремонт, струващ над 22 млн. лева Преди това министърът на районното развиване Николай Нанков ревизира качеството на строителните действия, осведоми Българска национална телевизия.

Над 22 млн. лева коства ремонтът на дългитя близо два километра тунел " Витиня ". Той стартира на 27 юни предходната година.

Точно в 9:40 часа тунел " Витиня " беше отворен за придвижване на моторни транспортни средства.

За година и два месеца бе напълно сменена облицовката на тунела, стените му бяха подсилени. Бе положено изцяло ново асфалтово покритие и маркировка. Бе осъществена хидроизолация, заменена бе напълно електрическата система и бяха инсталирани 375 нови лед-лампи. Инсталирана е нова противопожарна и пожарооповестителна техника.

Една от новостите, внедрени в тунел " Витиня " , са 15-те вентилатора, които автоматизирано се включват, когато замърсяемостта на въздуха се увеличи над пределно допустимите правила.

Министърът на районното развиване Николай Ненков инспектира тунела. Той изясни, че забавянето на ремонта се наложило поради потребността от незабавна рехабилитация на моста след тунел " Витиня ".

Нанков изясни, че ще бъдат ремонтирани още 6 тунелни тръби по автомагистрала " Хемус ".

Още идващия понеделник другата тръба на тунел " Витиня " ще бъде затворена за ремонт, който съгласно пътната организация ще продължи близо 2 месеца.

Дончо Атанасов- ръководител на УС на АПИ: Трябва да сменим осветлението, да сложим пожаро уведомяване. Единственото, което няма да можем да успеем да създадем, по отношение на посрещането на есенно-зимния сезон, е разводките по водоснабдяването.

Шефът на пътната организация Дончо Атанасов посочи, че най-належащ е ремонта на лявата тръба на тунел " Ечемишка ". Ще продължи и рехабилигацията и на колоните на виадуктите по автомагистрала " Хемус " в старопланинския и сектор.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР