От днес трябва да заработи мярката, която е за оборотен

...
От днес трябва да заработи мярката, която е за оборотен
Коментари Харесай

3300 кандидати за антикризисно подпомагане още не са получили парите си

" От през днешния ден би трябвало да проработи мярката, която е за оборотен оборот в Националната организация по приходите. Това е иновационна мярка, по която включихме и Национална агенция за приходите да бъде наш сътрудник. Тя ще бъде отворена освен за две седмици, а за четири. Защото в петък Народното събрание одобри ново законодателство, което чакаме да бъде обнародвано в Държавен вестник и сега, в който това се случи и когато бъде оповестен Указът на президента, ще имаме разширение на мярката, с цел да достигнем до всички компании, които се нуждаят от тази мярка ". Това сподели пред публицисти министърът на стопанската система, който взе участие в инспекция на построяването на постройката, в която ще се обитава суперкомпютъра на територията на София Тех парк, съобщи БГНЕС. " Дотогава аплайват всички, които са възможни “, уточни министърът.
На въпрос на БГНЕС дали има неизплатени антикризисни суми по останалите стратегии на министерството, Борисов съобщи, че сега се преглеждат над 3300 плана по програмата за микропредприятията и посочи, че на следващия ден може да изнесе повече информация, защото през днешния ден подписват документите.  " Освободеният запас за тези компании беше към или над 50 млн. лева, само че защото утвърдените претенденти са към 3300, ще бъде по-малък запас, а останалият ще използваме за други цели “, изясни той.
 Лъчезар Борисов: Мерките ще продължат и през цялата последваща година Лъчезар Борисов: Мерките ще продължат и през цялата последваща година
Инвестиран е значителен антикризисен запас в стопанската система. Мерките ще продължат и през цялата последваща година. Отговорността е голяма...
Попитан дали има закъснение на изплащането на суми по стратегиите към кандидатствалите, Борисов съобщи, че откогато той е оглавил ведомството има доста ускорение на процесите и напомни, че работят според европейски регламенти и ограничавания. " В рамките на опциите сме постигнали максимума “, увери той.
По отношение на недоволството от ресторантьорския отрасъл и митингът в Бургас, министърът сподели, че те са на раздположение на всеки бранш, проучват обстановката и дружно с работодателските организации взимат решения. " Ще има и нови ограничения и ще продължим с всички наши поети задължения към работодателските организации да спазим поетите задължения, търсейки финансов запас в допълнение “, изясни икономическият министър.
Той разяснява още, че даже да няма договорка за Brexit, България може да се окаже бенефициент на вложения, които биха се изтеглили от Англия. " България е готова и за двете обстановки. Имаме безспорна подготвеност с потегляне на работа по всевъзможен вид съглашения, които вероятно да бъдат самостоятелни, в случай че нямаме договорка. Европейски Съюз чака да има договорка, само че това, което виждаме все още, е, че има терзания, че такава договорка няма да има. България работи по отбрана на своите ползи. В последна сметка бихме могли да имаме и някаква изгода от това, несъмнено, защитавайки нашите ползи “, уточни той и добави, че при положение на излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка всяка една страна би трябвало да има съответни съглашения - било за търговия, за риболовство, за всеки един от секторите. " Тогава би трябвало, в случай че няма договорка, да съблюдаваме разпоредбите на Световната комерсиална организация. Оттам-нататък всяка една страна би трябвало да работи по този начин, че да резервира своите ползи при липса на договорка “, съобщи още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР