От днес трябва да започне приток на газ от Гърция

...
От днес трябва да започне приток на газ от Гърция
Коментари Харесай

Министър Шишков: От днес трябва да започне приток на газ от Гърция към България

" От през днешния ден би трябвало да стартира приток на газ от Гърция към България. Тъй като в четвъртък аз желаех да бъдат направени 72-часови проби. Коментирах тогава с виновните лица, които се занимават с обекта, дали към този миг има 72 часа, оказа се, че няма. Днес открих, че по тази тръба в никакъв случай не е имало газ ". Това сподели служебният министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

" Мисля, че дадоха явен отговор хората, които се занимават с връзката, които я строят. Те споделиха по този начин: " В тръбата е имало газ, само че тази газ е била цялостна от България, а не от Гърция. Т.е. газ от Гърция към България в никакъв случай не е имало. От през днешния ден, в случай че имаме вест към днешния ден, то е, че би трябвало от през днешния ден да стартира приток на газ от Гърция към България. Такива са ми уверенията след 72-часовата проба ", добави министърът.

" Целият Министерски съвет беше впрегнат в задачата да създадем по този начин, че да въведем в употреба газовата връзка, с цел да може да подсигуряваме протичането на газа по тръбата, само че несъмнено, това би трябвало да се случи според всички нормативи, които са в тази страна ", изясни още министърът. 

В отговор на въпрос по кое време обектът ще получи акт 16 районният министър изясни, че при подготвеност на строителя, в това число с документи и 72-часова проба, незабавно ще бъде образувана държавна приемателна комисия. Възможно е това да стане още идната седмица. Предвид напредъка в подготовката и на документи, тя ще може да приключи за 2-3 дни.

Според него, до през днешния ден е имало основни пропуски. " Имаше основни проблеми, свързани с условията на противопожарната работа, имаше проблем, че нямаше достъп. Към днешна дата това, което съм открил като незавършено строителство, а не като пропуск, тъй като до неотдавна имаше пропуски, има незавършено строителство, което касае тротоари и плочки. Т.е. то не може да тръгне по тръбата ", сподели още Шишков. 

Това, което съгласно него, има да свърши строителя е да съблюдава вторите периоди, за което той благодарих. " Знаете, че би трябвало да ги има съответните протоколи, дали обещание са да подсигуряват, че строителството е в норма. До петък ще имат всичките протоколи, ще имат и акт 15, това, което страната трябваше да направи към днешния ден, го е направила ", сподели още служебният министър.

" Във връзка с пороите в Карловско - собственик е общината. Това, което особено министерството направи е, че прати техника от автомагистрали и чиновници. Навреме първо влезе армията. Ситуацията беше потресаваща, първо беше значимо да се спасят хората и това можеше да направи единствено армията, тя го направи. Спомняте си обаче, че в понеделник държавното сдружение " Автомагистрали " без да им бъде платено, към този миг се включи. Служителите помагаха на място. Нанесените вреди, с кмета на Карлово към този момент ги обсъдихме ", сподели Шишков.

Общината не е в положение да възвърне вредите, само че ще даде лист до министерството за разрушените мостове и друга инфраструктура.

" За ВиК си и обвързване на ВиК. До през вчерашния ден имаше проблем, че нямаше и ток, помпите към този момент са вързани и стартира поетапно стартирането на водата. Затова ще би трябвало да се построяват краткотрайни връзки - от каптажа към водопроводната мрежа ", сподели служебният министър.

" Знам, че хората желаят да се случат нещата на мига, само че за жалост, нищо не може да стане с магическа пръчка ", сподели още Иван Шишков. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР