От днес тръгва петата довеждаща линия на градския транспорт до

...
От днес тръгва петата довеждаща линия на градския транспорт до
Коментари Харесай

Пускат нова довеждаща линия на градския транспорт до метрото в София

От през днешния ден потегля петата довеждаща линия на градския превоз до метрото в София , оповестява Българска телеграфна агенция.

Линия № 805 с дребни електрически рейсове свърза кв. " Студентски град " с " Малинова котловина " , както и кв. " Витоша " с метростанция " Витоша ".

Столичният кмет Йорданка Фандъкова акцентира, че това е извънредно значим план, почнал с " Манастирски ливади ", по-късно с " Горна баня ", " Карпузица ", " Овча купел ", а в този момент и със " Студентски град ". Неговата цел е да има по-добро обслужване в кварталите с най-голямо натоварване.

Линията с общ пробег 11 км включва 18 спирки по избор и 15 непрекъснати спирки. Автобусите се движат на период от 12-13 минути и към този момент ще работят единствено в делничните дни от 5:50 часа до 22:45 часа.

Линията се обслужва от четири електробуса с съдържимост 22 души.
 Три нови линии свързват столичния кв.
Три нови линии свързват столичния кв. " Горна баня " с метрото от през днешния ден

Транспортното обслужване ще бъде с дребни електрически нископодови и климатизирани бусчета

Фандъкова уточни, че от сутринта над 50 души са употребили рейсовете, които стопират на спирките на градския превоз, както и по поръчка с махване на ръка от жителите. Тя изясни, че посредством особено създадено мобилно приложение BUSINN ще се предлага допустимо най-удобна точка за качване и слизане . То ще демонстрира точното местонахождение на бусчето по маршрута и ще дава информация за времето на идване до съответна декларирана точка.

Фандъкова съобщи, че маршрутът на довеждащия превоз е избран в партньорство с инициативните комитети на кварталите. Според нея планът ще способства за увеличението на пасажерите в градския превоз и за понижаване на колите.

Следващият кмет има задачата да разшири довеждащия превоз и в кварталите " Младост ", " Овча купел " и " Люлин " , уточни Фандъкова.

Приложението към този момент работи за останалите линии, а за тази ще стартира работа идната седмица, защото още веднъж ще има потребност тестването му в действителни условия на придвижване по линията.

Първата линия № 801 се движи в кв. " Манастирски ливади - изток и запад " и " Павлово - Бъкстон " и прави връзка с метростанция " Красно село ". Три линии № 802, 803, 804 на довеждащия превоз пък свързват кв. " Горна баня ", " Карпузица ", вилната зона с метростанция " Горна баня ".
 Разширението на третия лъч на метрото върви по график и завършва до 2025 година
Разширението на третия лъч на метрото върви по график и завършва до 2025 година

Пътникопотокът през новите три станции ще бъде 43 000 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР