От днес светът е футбол, а Германия - неговото сърце.

...
От днес светът е футбол, а Германия - неговото сърце.
Коментари Харесай

10 неща, които задължително да видите в Берлин

От през днешния ден светът е футбол, а Германия - неговото сърце. 10 града в страната ще приемат срещи, почитатели и страсти, а търсачи на нови прекарвания ще преоткрият страната. Ако обичаната игра ви е довела в Берлин, вижте забележителностите, които си коства да посетите:

Един от знаците на Берлин е Бранденбургската врата. Архитектурният монумент е посещаван от голям брой туристи. Това е единствената съхранена градска врата на столицата. Пред Брандебургската врата се организират концерти и разнообразни мероприятия. През 2009 година групата U2 организираха безплатен концерт там. Ако имате шанс, може да попаднете и на 3D мапинг шоу, което се прожектира върху нея.

 Берлин iStock

Сградата на Райхстага в Берлин е основана като " дом " на парламента на Германската империя. Днешният парламент на Германия се назовава Бундестаг. В наши дни името „ Райхстаг “ се отнася за постройката, а „ Бундестаг “ – за институцията.Куполът и терасата на покрива на постройката на Райхстага могат да се преглеждат гратис.

Берлинската стена служи за граница сред Германската демократична република и Западен Берлин от 13 август 1961 до 9 ноември 1989 г. Разделя западната част на град Берлин от цялата територия на Германска демократична република и от източната част на града. 

" Чекпойнт Чарли " е най-известният контролно-пропускателен пункт на стената. Берлинската стена става един от най-известните знаци на Студената война. Сградата е туристическа атракция и едно от най-посещаваните места.

Берлинската катедрала е ситуирана в централната част на града. Въпреки наименованието си, в реалност църквата не е катедрална. Централният купол е опустошен по време на Втората международна война. Съвременния си тип постройката придобива след продължителна реорганизация, завършила през 1993 година

През летните месеци жителите и гостите на Берлин се радват на прелестен плаж на брега на река Шпрее.  Посетителите имат опция да се насладят на фантастична атмосфера. Там има бар навън, пицария, уроци по танци и невероятна панорама към реката и острова на музеите.

Берлинският зоопарк е една от най-старите зоологически градини в Германия. Изключително съвременен и желан от фамилиите. Берлинският зоопарк и аквариум са дом на повече от 19 500 скотски жители от към 1000 типа.Обитаван е от единствените огромни панди в Германия.

 Берлин iStock

Берлинската телевизионна кула се намира в центъра на града покрай Александерплац. Построена е от пощите на Германската демократична република. С височина 368 м, кулата е най-високата структура в страната и един от знаците на Берлин. 

Пазарната зала Marheineke в Кройцберг предлага необятна гама от пресни храни, закуски, деликатеси и услуги.Гастрономическите уреди на пазарната зала от 2500 квадратни метра включват кафенета, ресторант и салон за органически сладолед през лятото.

„ Олимпиащадион ” е вторият по величина стадион в страната. Той е формалният дом на клуба „ Херта “. Постоянният му потенциал е от 74 475 места. През 2015 година приема финала за Шампионска лига.

 Берлин iStock

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР