От днес страните членки на Европейския съюз ще разполагат с

...
От днес страните членки на Европейския съюз ще разполагат с
Коментари Харесай

От днес членките на ЕС разполагат с €37 млрд. за справяне с кризата

От през днешния ден страните членки на Европейския съюз ще разполагат с 37 милиарда евро за отговор на рецесията, провокирана от ковид. Средствата бяха освободени по бърза процедура след предложение на Европейската комисия и решение на Европейския парламент и Съвета.

Тези 37 милиарда от средствата по кохезията ще могат да се употребяват от страните за подсилване на здравните им системи, в  поддръжка на дребните и междинните предприятия, краткосрочните схеми на работа и услугите в границите на общността, написа БНР.

Около 8 милиарда евро ще се  обезпечат от неизразходваното предплатено финансиране през 2019-та година по линия на структурните фондове. Останалите 29 милиарда евро ще бъдат изплатени на ранен стадий от суми, които другояче щяха да бъдат дължими по-късно тази година.

Средствата ще бъдат предоставени със задна дата от 1 февруари за покриване на разноски за избавяне на човешки живот и отбрана на жителите. Страните  ще разполагат и с повече еластичност с цел да вършат прехвърляния сред стратегиите по политиката на доближаване с цел да пренасочват запаси там,  където е най-необходимо.

Съветът също по този начин промени обсега на фонд „ Солидарност “ на Европейския съюз, с цел да включи към естествените бедствия и изключителните обстановки за публичното здраве.

 

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 gperoto (преди 2 секунди) Рейтинг: 493 | Одобрение: 108 Ако ги дадат всичките на Тиквата,след седмица ще теглим заем още толкоз. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР