От днес стартираме сериозни проверки за довършването на последващите етапи

...
От днес стартираме сериозни проверки за довършването на последващите етапи
Коментари Харесай

Започват сериозни проверки на последващите етапи от интерконектора с Гърция

„ От през днешния ден стартираме съществени инспекции за довършването на последващите стадии от междусистемната газова връзка Гърция – България “.

Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков. Днес той направи инспекция на обекта в частта му при газоизмервателната станция Стара Загора. Заедно с началника на ДНСК арх. Деляна Панайотова министърът се срещна на място до къде е стигнало строителството на оставащите за дотъкмяване стадии от интерконектора.

„ Има да се довършва веднъж, който обезпечава достъп до най-близкото село и по който виждам, че не се работи, както и един кабел, за който сега се разяснява да бъде въведен в употреба и да се изпълнят до дъно противоерозионните ограничения “, установи министърът. Това са нещата, които би трябвало да бъдат приключени по най-бързия метод по градежа.

Той беше безапелационен, че страната не може да си разреши да не приключи газовата връзка до край. Затова още във вторник идната седмица ще събере на среща в Министерството на районното развиване и благоустройството представители на всички реализатори на обекта.

„ Заедно с участниците в строителството ще създадем явен график с доста ясни периоди, както направихме в първия стадий на обекта, с цел да приключим и останалите стадии от него “, акцентира арх. Шишков.

В Стара Загора районният министър изясни, че останалите за дотъкмяване действия по обекта не въздействат на действието на газовата връзка, само че е значимо противоерозионните ограничения да бъдат изпълнени, с цел да няма вреди върху природата.

„ Много пъти го коментирал, ще го кажа още веднъж – какъв брой доста незавършени неща има в страната. Този обект най-малко ще създадем всичко допустимо да бъде приключен “, съобщи министърът.

По мотив недоволства на поданици от близкото село, че пътищата в региона са разрушени от тежкотоварните машини, които са прекосявали при градежа на интерконектора, Иван Шишков беше безапелационен, че ще спомага те да бъдат оправени.

„ Знаете доста добре, че още когато въвеждахме обекта в употреба регионалните шефове направиха много съществени диалози с кметовете. Така че ще създадем един цялостен лист за всичко, което би трябвало да бъде възобновено “, акцентира министърът и добави, че смисълът на финиширането на обекта до дъно ще бъде след този обект да няма вреди нито за природата, нито за обитаемоте места и той да действа по този начин, както би трябвало.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР